fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedenica: Abazović nacrtao metu meni i mojoj porodici

Medenica: Abazović nacrtao metu meni i mojoj porodici

Podgorica, (MINA) – Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica kazala je da je premijer Dritan Abazović, na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, nju označio kao zaštitnika najvećeg kriminalnog klana u Crnoj Gori, čime je, kako je navela, nacrtao metu njoj i njenoj porodici.

Medenica je, u reagovanju objavljenom na sajtu Tužilaštva, navela da je Abazović to uradio „zbog svog očiglednog nepoznavanja pravnih propisa, a očigledno i zlonamjerno, ubirajući svoje političke poene“.

Članovi skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u utorak su obavili kontrolno saslušanje predstavnika tužilaštava i Vlade, povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Medenica je kazala da je predsjednik Odbora Momo Koprivica nije pozvao na sjednicu, i da zbog toga nije imala priliku da iznese svoja saznanja vezano za temu koja je bila predmet tog skupštinskog tijela.

„A posebno koje se odnose na notorne neistine koje je iznio tadašnji zamjenik rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Nikola Boričić, a djelimično i državni tužilac Vukas Radonjić“, precizirala je Medenica.

Ona je kazala da je u navodima Boričića tačno to da je oko ponoći između 13. i 14. oktobra 2021. godine dobio poziv od nje, ali je, kako je navela, nadalje iznio gnusne neistine kada je naveo da ne zna „odakle je znala da mi radimo taj predmet“.

Medenica tvrdi da je upravo Boričić, toga dana oko 12 sati obavijestio da im je podnijeta krivična prijava protiv jedne službenice Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Na šta sam ja odgovorila da postupaju po istoj, preduzimaju sve neophodne mjere i radnje, te takođe sugerisala, a što je i sam već znao, da je povodom tog događaja, odnosno skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru licu V.B. i M.M., formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT)“, navela je Medenica.

Ona je kazala da je Boričiću sugerisala i da, ukoliko dođu do nekih podataka koji upućuju na nadležnost SDT-a, o tome obavijeste to tužilaštvo, ali i nju, kao neposredno pretpostavljenu, kako bi i ona o svemu mogla da upozna nadređene, što je, kako tvrdi, odmah i učinila.

„Takođe, kako Boričić, tako i Abazović, kao i većina članovova Odbora su izrazili čuđenje kako ja u ponoć zovem Boričića i postupajućeg tužioca i „vršim pritisak na njih i po čijem nalogu““, rekla je Medenica.

Prema njenim riječima, začuđujuće je da je Boričić zaboravio da joj je upravo on te noći, oko ponoći, preciznije u 23 sata i 58 minuta, poslao SMS poruku, koja je glasila „Jesi li budna, da te pozovem“.

„Odmah nakon ove poruke uslijedio je i telefonski poziv od tadašnjeg v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića, da me pita da li znam zašto su uhapšeni policajci, na šta sam mu odgovorila da nijesam obaviještena, ali da sam upravo dobila poruku od Boričića da traži da se sa mnom čuje“, navela je Medenica, dodajući da je nakon toga i pozvala Boričića.

Ona je rekla da o sadržini razgovora kako sa Boričićem, tako i sa postupajućim tužiocem u predmetu, kao i sa Burićem, za sada neće iznositi detalje zbog svog profesionalnog odnosa prema poslu, ali da će, ukoliko bude, potrebno javnost će i o tome blagovremeno biti upoznata.

„Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste da me je Abazović prozivkom, kao rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, zbog svog očiglednog nepoznavanja pravnih propisa, a očigledno i zlonamjerno, ubirajući svoje političke poene, označio kao zaštitnika najvećeg kriminalnog klana u Crnoj Gori“, naglasila je Medenica.

Time je, kako je navela, Abazović nacrtao metu ne samo njoj, nego i njenoj porodici, djeci i unucima, bez ijednog argumenta.

„A ja sam se te noći samo odazvala pozivu, odnosno poruci Boričića i Burića, sugerišući, u okviru svojih nadležnosti, vezano za postupanje u predmetu, potpuno zakonito, bez ikakve namjere da bilo koga štitim jer za 30 godina nikoga štitila nijesam, niti imam namjeru da bilo koga štitim i ubuduće, do kraja moje radne i profesionalne karijere“, zaključila je Medenica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorskim džudistima još tri medalje

Podgorica, (MINA) - Crnogorski džudisti osvojili su još tri medalje drugog takmičarskog dana juniorskog...