fbpx
NaslovnicaCrna GoraMartinović: Deveti maj slavi zajedničke vrijednosti i raznolikost kultura

Martinović: Deveti maj slavi zajedničke vrijednosti i raznolikost kultura

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera odlučno podržava napore ka jačanju saradnje i solidarnosti među evropskim državama, a 9. maj važan je datum koji slavi zajedničke vrijednosti, raznolikost kultura i bogatstvo kontinenta, kazao je resorni ministar Vladimir Martinović.

On je to naveo u čestitki povodom 9. maja – Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom.

„Naša zemlja se ponosi svojim pejzažima, istorijskim spomenicima i autentičnom kulturom koja privlači posjetioce iz cijelog svijeta i Ministarstvo, upravo kroz promociju održivog turizma, radi na očuvanju tih dragocjenih resursa za buduće generacije“, rekao je Martinović.

On je poručio da su, u isto vrijeme, posvećeni zaštiti životne sredine, borbi protiv klimatskih promjena, kao i ispunjenju mjerila iz Poglavlja 27 i bržem priključenju Crne Gore Evropskoj uniji.

„U ovim važnim datumima, sjećamo se i hrabrosti i žrtava koje su dovele do konačne pobjede nad fašizmom“, kazao je Martinović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, istakao važnost zajedničkog rada na očuvanju mira, demokratije i ljudskih prava.

„Neka nam ovi dani posluže kao podsjetnik da je naša obaveza da gradimo bolju budućnost, utemeljenu na poštovanju različitosti i solidarnosti među narodima“, naveo je Martinović u čestitki.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akademcu pet medalja u Nišu

Podgorica, (MINA) – Tekvondo klub Akademac nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Asteriks kup u...