fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Pravosudni sistem unaprijeđen

Marković: Pravosudni sistem unaprijeđen

Podgorica, (MINA) – Pravosudni sistem Crne Gore unaprijeđen je u skladu sa najvišim pravnim normama i država pruža punu pravnu sigurnost građanima, turistima i investitorima, ocijenio je premijer Duško Marković.

Marković je primio na Cetinju predsjednike vrhovnih sudova i generalne tužioce na kraju višednevne međunarodne konferencije održane u Budvi.

Premijer se zahvalio gostima na dolasku u Crnu Goru ocijenivši da će njihovo učešće na konferenciji doprinijeti daljem unaprjeđenju rada pravosuđa.

Govoreći o strateškim politikama i dostignućima Crne Gore u proteklih 13 godina obnovljene nezavisnosti, Marković je ocijenio da je pravosudni sistem unaprijeđen u skladu sa najvišim pravnim normama i da pruža punu pravnu sigurnost svojim građanima, turistima i investitorima.

On je kazao da Crna Gora bilježi impresivan razvoj sa jednom od najviših stopa rasta u Evropi u protekle dvije godine.

“A u temelju tog razvoja su vladavina prava i efikasno i profesionalno pravosuđe kao osnovni preduslovi za stabilnost i napredak svakog društva“, rekao je Marković, ocijenivši da je uspjesima Crne Gore značajno doprinio kvalitetan rad sudstva i tužilaštva.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Najčitanije