fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Adria Tur primjer bezumnog i neodgovornog odnosa po zdravlje stanovnika

Marković: Adria Tur primjer bezumnog i neodgovornog odnosa po zdravlje stanovnika


Podgorica, (MINA) – Teniski turnir Adria tur, koji je tebalo da se održi i u Crnoj Gori, primjer je “bezumnog i neodgovornog odnosa po zdravlje stanovnika”, sapopštio je danas premijer Duško Marković.

Prvi turnir Adria Tura održan je u Beogradu u a drugi u Zadru. Najbolji svjetski teniser Novak Đoković koji je organizator tog turnira zaražen je koronavirusom.

Od učesnika oba turnira, osim Đokovića, korona virusom zaraženi su Grigor Dimitrov iz Bugarske, Borna Ćorić iz Hrvatske, sprski teniser Viktor Troicki, trener bugarskog tenisera Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Paniki.

Marković je na sjednici Skupštine na kojoj odgovara na pitanja poslanika kazao da Adria Tur u svijetu predstavlja primjer bezumnog i neodgovornog odnosa na štetu zdravlja stanovnika.

Marković je kazao da se pisalo u medijima, da su izlazile kolumne.

“Govorilo da je Crna Gora napravila grešku i propust što nije dozvolila održavanje tog turnira”, kazao je premijer.

Marković je naveo da to nije istina, i da je Crna Gora dozvolila održavanje turnira ali po pravilima koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo.

“Nijesmo htjeli popustiti ni pod pritiskom zvučnih i velikih imena u sportu kojima odajemo poštovanje i divimo im se”, poručio je Marković.

On je rekao da Crna Gora nije htjela da popusti ni pred velikim finansijskim korporacijama koje su stajale iza tog turnira i njihovim finansiskim interesima.

“Tada smo rekli da je zdravlje stanovnika na prvom mjestu. Danas smo ponosni na tu odluku, na tu doslednost i našu brigu o zdravlju stanovništva”, poručio je Marković.

Najčitanije

Crna Gora dobila pozitivan IBAR

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je, na današnjoj Međuvladinoj konferenciji sa Evropskom unijom (EU)...