fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: DPS ćemo rušiti sami

Mandić: DPS ćemo rušiti sami


Podgorica, (MINA) – Ponuda Demokratskog fronta za manjinsku podršku vladi koju je trebalo da čine takozvana građanska opozicija i Bošnjačka stranka nakon parlamentarnih izbora 2006. poslednja je takva ponuda koju će Front uputiti, rekao je član Predsjedništva DF Andrija Mandić.

Mandić je u razgovoru sa Vijestima poručio da je propušteno mnogo prilika da se Demokratska partija socijalista (DPS) smijeni sa vlasti zbog toga što je, kako je kazao, pojedinim opozicionim političarima bilo važnije da se o njima govori u Vašingtonu, Briselu ili nekoj drugoj međunarodnoj adresi a ne šta od njih očekuju i traže opozicioni birači.

On je komentarišući efekte 16. oktobra sa distance od dvije godine, odnosno bojkota parlamenta i otvaranje istrage za navodni pokušaj državnog udara, kazao da je vlast uspjela da realizuje ono što je bila njihova ideja i scenario za slučaj da gube izbore.

Mandić je podsjetio da je DF, kada je DPS, kako kaže, namakao tanku većinu, predlagao da bojkot Skupštine prate snažne vaninstitucionalne akcije poput organizacije protesta, formiranja vlade i parlamenta u sjenci, isticanje zajedničkog opozicionog kandidata, formiranje zajedničkih listi za izbore.

“Sve je to odbijeno, nikakvom naporu nijesu željeli da se izlože, zanimali su se samo uskostranačkim interesima kojima je glavni i jedini cilj bio slabljenje DF”, kazao je Mandić.

On je negirao i spekulacije u javnosti da DF pregovara sa DPS-om i da u tome posreduje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan da li strahuje zbog sudske odluke u slučaju navodnog državnog udara i da li će je prihvatiti, kakva god ona bude, čelnik DF-anavodi da u ovom sudskom postupku sudi režim.

“Ovo suđenje je samo nastavak državnog terora kojim se pokušava prikriti izostanak većinske podrške građana za učlanjenje Crne Gore u NATO. Ne plašim se presude, kao što se ne plaši niko od optuženih i prema njoj ćemo se odnositi kako ona zasluži”, rekao je Mandić.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 16. maja, bez napajanja električnom energijom će...