fbpx
NaslovnicaCrna GoraMaloljetnici ispisali grafite na prostorijama Juventasa

Maloljetnici ispisali grafite na prostorijama Juventasa

Podgorica, (MINA) – Maloljetni M.T. (16) i V.B. (15) ispisali su neprimjerene grafite na prostorijama nevladine organizacije Juventas, saopštili su iz Uprave policije, navodeći da su spisi predmeta upućeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na ocjenu i mišljenje.

Navodi se da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica postupali po prijavi koju je 23. jula podnijela programska direktorica Juventasa J.Č.

U prijavi je navedeno da su na prostorijama Juventasa, u ulici Vučedolskoj, ispisana dva grafita prijetećeg i uvredljivog sadržaja sa određenim simbolima.

„Podgorička policija je odmah izuzela video zapise i izvršila uviđaj na licu mjesta, a daljim sprovedenim radnjama utvrđeno je da su na klupi u užem centru grada ispisani grafiti istom bojom“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

On je, kako su kazali, policijske službenike uputio na nadležnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je nakon upoznavanja sa događajem dao nalog da se preduzmu radnje u cilju identifikacije osobe.

„Policija je došla do sumnje da su grafite ispisali maloljetni M.T. i V.B., od kojih su u prisustvu roditelja prikupljena obavještenja na navedene okolnosti“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije