fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Vlada ima planove koji funkcionišu

Krivokapić: Vlada ima planove koji funkcionišu

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore kao prioritete je postavila zdravlje, ekonomiju i turizam, i ima planove koju funkcionišu, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je kazao da je, kada je stupio na dužnost, Crna Gora imala nula vakcina i nula vakcinisanih.

“Od tada do danas, u Crnu Goru je stiglo preko pola miliona doza vakcina. Svaki treći odrasli građanin je dobio makar jednu dozu, a preko 28 odsto je imunizovano u cjelosti”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da je prvi put od juna prošle godine Crna Gora ispunila uslove za povratak na zelenu listu Evropske unije epidemiološki bezbjednih zemalja i otvara granice za Crnu Goru.

“I naše granice su otvorene. Otvaraju se hoteli i restorani. Sve je veći broj letova i destinacija odakle nam dolaze turisti”, istakao je Krivokapić.

On je kazao da je Vlada kao prioritet postavila zdravlje građana, navodeći da su uložili napore u nabavku, pravednu distribuciju i dostupnost vakcina i informacija o vakcinama svim građanima Crne Gore.

“Morali smo popraviti epidemiološku situaciju, da bismo popravili ekonomiju. Sada nam je prioritet oporavak ekonomije i turizam”, poručio je Krivokapić.

On je naveo da vjeruje da je ovo trenutak da se ekonomija oporavi odozdo prema gore.

“Zato smo kreirali pakete pomoći privredi, posebno turizmu, koji će pomoći da se podigne ona ekonomija koja je okosnica razvoja zemlje, a to su ljudi koji ustaju svakog dana, trude se, investiraju u porodične biznise, plaćaju poreze i služe svojoj zemlji”, kazao je Krivokapić.

On je istakao da je obezbijeđena milionska pomoć turističkoj privredi i da će se to nastaviti još jače i snažnije.

“Podaci su jasni. Imamo preko 30 odsto vakcinisanih građana. U našoj državi danas boravi preko 62 hiljade turista, što je 70 odsto u odnosu na isti period 2019. Prihodi budžeta u junu uvećani su za 15,4 miliona EUR u odnosu na isti period 2019. godine”, naveo je Krivokapić.

On je dodao da je dodijeljeno više od 25 hiljada turističkih vaučera za ljetovanja u Crnoj Gori.

Kako je naveo, više od šest hiljada turista iskoristilo je besplatne PCR testove.

“Air Montenegro je u samo 20 dana imao preko 130 letova”, rekao je Krivokapić.

On smatra da su sve to dobre vijesti i da je Crna Gora u pokretu za oporavak.

“Imamo planove koji funkcionišu, ali čeka nas još dosta posla. Zato smo tu. Čuvajte zdravlje i ljetujte u svojoj zemlji, u Crnoj Gori”, poručio je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije