fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Vanredni izbori jedino rješenje

Krivokapić: Vanredni izbori jedino rješenje

Podgorica, (MINA) – Vanredni parlamentarni izbori jedina su demokratska odbrana Ustava i evropskog puta Crne Gore, jer se ustavnim pučem pokušava izabrati neustavna Vlada, ocijenio je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Krivokapić je, dan nakon što je Evropski parlament (EP) usvojio novu Strategiju proširenja Evropske unije, pozvan da govori pred poslanicima u svojstvu reportera za stanje u Crnoj Gori.

Krivokapićevo izlaganje pred poslaničkim klubom Socijalista i Demokrata u EP, kako se navodi, zatraženo je zbog njihove izrazite zabrinutosti situacijom u Crnoj Gori.

“Mi danas u Crnoj Gori na sceni imamo politiku ustavnog puča i pokušaja izbora neustavne Vlade politikom svršenog čina”, kazao je Krivokapić.

On je ocijenio da kršenje Ustava i bezakonje postaje model preuzimanja vlasti većine koju vodi Demokratski front, “koji očigledno predstavljaju politički pokret kontrolisan iz Beograda”.

“Sve je to politika ruskog i srpskog sveta u punom naletu gdje se želi dobiti marionetska vlada u jednoj NATO zemlji za ostvarivanje interesa rusko-srpske politike u regionu”, rekao je Krivokapić.

On smatra da je jedina demokratska odbrana Ustava i evropskog puta Crne Gore, vanredni parlamentarni izbori.

“U suprotnom će i Crna Gora i njeni građani biti vraćeni u politiku i ekonomsko-socijalno stanje 90-tih godina prošlog vijeka”, ocijenio je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije