fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Svi da doprinesu ispunjenju obaveza iz vladavine prava

Krivokapić: Svi da doprinesu ispunjenju obaveza iz vladavine prava

Podgorica, (MINA) – Građani koji žele da Crna Gora postane članica Evropske unije (EU) ne smiju biti iznevjereni, kazao je premijer Zdravko Krivokapić i poručio da svako u svojoj nadležnosti treba da doprinese ispunjenju obaveza u pristupnom procesu u oblasti vladavine prava.

On je to naveo na sjednici Savjeta za vladavinu prava, čiji su članovi razmotrili predstojeće aktivnosti usmjerene na ispunjenje preporuka koje je Evropska komisija (EK) dala na Međuvladinoj konferenciji između Crne Gore i EU, sa predlogom Mape puta.

“Ne smijemo iznevjeriti 75 odsto građana koji žele da Crna Gora postane članica EU i zbog toga ćemo se svim snagama truditi da svako u svojoj nadležnosti doprinese ispunjenju preostalih obaveza u pristupnom procesu u oblasti vladavine prava”, rekao je Krivokapić.

Iz kabineta Krivokapića saopšteno je da su članovi Savjeta, u cilju efikasne realizacije definisanih obaveza, ukazali na važnost dijaloga i bliske saradnje sve tri grane vlasti, čemu je Vlada posvećena.

Na sjednici je istaknuto da će Akcioni plan za adresiranje preporuka iz posljednjeg Izvještaja EK, koji je pripremila Kancelarija za evropske integracije, doprinijeti ispunjenju predviđenih obaveza do juna naredne godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije