fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić se danas sastaje sa Džonsonom

Krivokapić se danas sastaje sa Džonsonom

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić sastaće se danas sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, u okviru dvodnevne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Krivokapić se utorak, prvog dana radne posjete UK, sastao sa državnim ministrom za imigraciju i buduće granice Ministarstva unutrašnjih poslova Kevinom Fosterom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je ocijenio da crnogorska granica nije dobro obezbijeđena i da je kao takva pogodna za razne vrste kriminala, i dodao da je podrška UK u dijelu upravljanja granicama veoma značajna za Crnu Goru.

Krivokapić se u utorak sastao i sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom i državnom sekretarkom u Ministarstvu odbrane UK, Anabel Meknikol Goldi.

Volas je, kako je saopšteno nakon sastanka, poručio da će UK pružiti svu ekspertsku pomoć Crnoj Gori kako bi bila otporna na sajber kriminal i hibridne prijetnje, koje su učestale u posljednje vrijeme.

Iz Vlade je ranije saopšteno da je posjeta Krivokapića UK važna za obezbjeđivanje nastavka britanske podrške reformskom procesu Crne Gore i za razmjenu mišljenja o bezbjednosnim izazovima i aktuelnostima na Zapadnom Balkanu, Evropi i na globalnom planu.

„Posjeta predstavlja potvrdu sve intenzivnijeg političkog dijaloga koji dvije zemlje razvijaju, ali je ujedno i prilika za pokretanje tema od obostranog interesa i razmjenu iskustava o načinu ostvarivanja strateških ciljeva“, navodi se u saopštenju.

U delegaciji Vlade su, pored premijera, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije