fbpx
10.8 C
Podgorica
March 28, 2023.
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić i sedam ministara kažnjeni sa po 500 EUR

Krivokapić i sedam ministara kažnjeni sa po 500 EUR

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić i sedam ministara u Vladi prekršili su Zakon o sprečavanju korupcije, zbog toga što nijesu prijavili sve prihode i imovinu, utvrdila je Agencija za sprečavanje korupcije.

Kako pišu „Vijesti“, Agenacija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 EUR.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izvještajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke, a za one koji to ne urade, propisana je novčana kazna od 500 do dvije hiljade EUR.

S obzirom na to da su svima njima izdati prekršajni nalozi, izrečena im je najniža novčana kazna.

Kršenje Zakona odnosi se na imovinske kartone koji su premijer i ministri dostavili Agenciji u roku od 30 dana po stupanju na javnu funkciju. Vlada je izabrana 4. decembra.

U međuvremenu su premijer i njegovih tadašnjih 12 ministra imali obavezu da Agenciji dostave i redovne godišnje imovinske kartone.

Redovni godišnji imovinski kartoni dostavljaju se najkasnije do 31. marta i u njima se prijavljuje stanje za prošlu godinu.

U međuvremenu je Agencija, provjerom redovnih godišnjih imovinskih kartona, utvrdila nepravilnosti u slučaju više ministara, pa je protiv njih pokrenula prekršajne postupke.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije