fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić i Abazović čestitali Božić

Krivokapić i Abazović čestitali Božić

Podgorica, (MINA) – Predsjednici Socijaldemokratske partije (SDP) i Građanskog pokrerta URA, Ranko Krivokapić i Dritan Abazović, čestitali su Božić građanima pravoslavne vjeroispovjesti.

Krivokapić je u čestitki naveo da je Božić prilika da se podsjetimo temeljnih vrijednosti na kojima je opstalo čovječanstvo i bez kojih bi svaka zajednica bila lišena smisla svog postojanja.

“Božić je prije svega poruka sloge i praštanja, poruka da čujemo jedni druge, da razumijemo jedni druge, da oprostimo jedni drugima”, rekao je Krivokapić.

Praštanje i razumijevanje, kako je dodao, stvara bliskost i povjerenje kojim se dolazi do zajedništva i sloge bez koje nema napretka ni u porodici ni u društvu.

“Crna Gora je opstala na vjeri u pravdu i slozi onda kada je to bilo najpotrebnije. Neka to budu trajne i vječne vrijednosti naše kuće Crne Gore. Okupimo se oko dobra svih naših građana, jer naše su razlike beznačajne u odnosu na ono što nas kao ljude spaja”, kazao je Krivokapić.

On je poručio građanima da im vrijednosti i poruke Božića budu mjera i putokaz, smisao trajanja i uzvišeni temelj borbe neprestane za bolju, ljepšu i napredniju Crnu Goru.

Abazović u čestitki naveo da su ovi dani prilika da se u miru i blagostanju sjedinimo oko temeljnih vrijednosti čovjeka i zaboravimo na polarizacije u društvu.

„Neka Božić, kao i obično, donese atmosferu i sliku zajedništva, tolerancije i multikonfesionalnosti. Sve ono po čemu se kao društvo i prepoznajemo. Neka ideal rađanja novog, boljeg i pravednog društva sa ovim praznikom nađe makar djelić realizacije u stvarnosti“, rekao je Abazović.

On je svim vjernicima poželio da praznik provedu u zdravlju, miru i blagostanju uz svoje najbliže.

„Neka nam praznični osmijesi ostanu tokom cijele godine. Da imamo više razloga za slavlje svojih ali i tuđih usjpeha i da ostanemo pri idejama plemenitosti i vjere u bolje društvo i zemlju“, navodi se u čestitki Abazovića.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...