fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Crna Gora propustila istorijsku šansu

Krivokapić: Crna Gora propustila istorijsku šansu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je imala istorijsku šansu da u rekordnom roku postane nova članica Evropske unije (EU), ali je zbog sluganstva tuđim interesima taj momentum izgubljen, ocijenio je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

Kako je saopšeno iz SDP-a, Krivokapić se susreo sa nerezidentnim ambasadorom Holandije Antoniusom Reintjesom /Joost Reintjes/.

“Konstatovano je obostrano zadovoljstvo što je ranija aktivna komunikacija između ministara vanjskih poslova dovela do otvaranja konzulata Holandije u Podgorici, koji će početi sa radom narednog mjeseca u kojem će biti i diplomatsko osoblje”, rekli su iz SDP-a.

Krivokapić je ocijenio da je i uskoro otvaranje ambasade Crne Gore u Hagu od suštinskog značaja, kao pokazatelj vrijednovanja prijateljstva i savezništva sa Holandijom, važnim NATO saveznikom.

On je, kako se navodi, sagovornika upoznao sa političkom stanjem u Crnoj Gori gdje se, kako je naveo, najočiglednije oslikavaju modeli regionalnog trenda da loša opozicija postaje još gora vlast.

Prema riječima Krivokapića, zato je Crna Gora sada ocijenjena od NATO partnera kao “država u kolapsu“ i “rak rana“ na Balkanu a sve zahvaljujući vlasti takozvane “crkvene većine“.

“Zahvaljujući izuzetno dobroj volji naših saveznika, Crna Gora je imala istorijsku šansu da u rekordnom roku postane nova članica Evropske unije. Nažalost zbog sluganstva tuđim interesima, suprotno direktnim upozorenjima EU, taj momentum je izgubljen”, naveo je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije