fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Budva grad neupitnih potencijala

Krivokapić: Budva grad neupitnih potencijala

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu Dan opštine Budva, navodeći da je to grad neupitnih potencijala.

„Posebno danas smo dužni da se prisjetimo kako je skupo plaćena naša sloboda i kako smo u obavezi da odgovrno i savjesno pristupamo svim blagodatima koje nam je upravo ona učinila dostupnim”, rekao je on.

Budva je, kako je kazao Krivokapić, grad neupitnih ljepota, bogatstva, potencijala, otvorenosti, drevnih znamenitosti, prosperiteta i šansi.

Prema njegovim riječima, crnogorsko društvo nalazi se u reformskom zamahu i od presudne je važnosti očuvati konsenzualnost i duh zajedništva, kako bi što prije postali organski i neodvojivi dio evropske perspektive.

“Pred izazovom smo da infrastrukturno osnažimo i obogatimo središte naše obale, ali i pred dužnošću da svaki kamenčić njegovog sadržaja, koji su izglavili višegodišnji talasi neodgovornosti i nebrige, preporodimo i vratimo u mozaik neprocjenjive vrijednosti, kako bi ga u sjaju ostavili generacijama koje dolaze”, rekao je on.

Krivokapić je lokalnom rukovodstvu i građanima Budve poželio da vjekovima dokazani, mediteranski kosmopolitizam i spremnost da dočekaju, čuju i prigrle drugo i drugačije, pritom čuvajući i njegujući svoje, naslijeđeno, lokalno i domicilno, ostanu prednosti koje Budvu i cijelu Crnu Goru vode ka prosperitetu i blagostanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije