fbpx
NaslovnicaCrna GoraKnežević: Ostajemo u Skupštini do daljnjeg

Knežević: Ostajemo u Skupštini do daljnjeg

Podgorica, (MINA) – Poslanik Demokratskog front (DF) Milan Knežević poručio je da se neće dobrovoljno predati policiji i da će,zajedno sa kolegama iz tog političkog saveza, do daljnjeg ostati u Skupštini.

On je novinarima, nakon susreta sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, kazao da je poslanik DF-a Nebojša Medojević večeras kukavički, brutalno, protivustavno i nezakonito uhapšen.

Knežević je kazao da će odluka Višeg suda biti zapamćena u analima crnogorskog pravosuđa, jer je Medojević „kao svjedok stavljen, a ne poslat u zatvor“.

„Isto je bilo planirano i za mene. Ja sam zbog dodatnih konsultacija ostao pet do deset minuta duže u Skupštini“, kazao je on.

Prema riječima Kneževića, i sada se ispred Skupštine nalaze dvije marice koje, kako je naveo, žele da postupe po naređenju sudije Borisa Savića.

„I ranije sam saopštio da nemam namjeru da se dobrovoljno predam, i ja ću, zajedno sa kolegama, poslanicima DF-a, ostati u Skupštini do daljnjeg“, poručio je Knežević.

Na taj način će, kako je kazao, demonstrirati principijelnost i stav DF-a da je u ovom trenutku napadnuta Skupština, poslanici, a najmanje on i Medojević.

„Mi nemamo dilemu da će Medojević izdržati sva iskušenja koja su pred njim, a mi ćemo već sjutra imati neke aktivnosti koje ćemo podijeliti sa crnogorskom javnošću“, dodao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, kazao je da su u razgovoru sa Brajovićem i potpredsjednikom parlamenta Branimirom Gvozdenovićem, otvorili temu koja opterećuje javnost.

„I ranije sam precizno saopštio da je Crna Gora na ivici građanskih sukoba, kao što smo večeras upozorili ljude iz režima da sudije koje su donijele ovakve odluke moraju da budu zabrinute, jer ovakvu situaciju mogu da iskoriste razne kriminalne organizacije kako bi ugrozile njihove živote, a onda pokušale da to pripišu DF-u“, naveo je Mandić.

On je rekao da su od predsjednika parlamenta dobili uvjeravanja da će sjutra imati sastanak sa „nekom od važnih režimskih adresa“.

„Imaćemo i kolegijum u 12 sati, koji će se odrediti prema hapšenju Medojevića, koji je uhapšen bez skidanja poslaničkog imuniteta“, kazao je Mandić.

Kako je naveo, DF će narednih dana donijeti odluku da li će uopšte više učestvovati u radu Skupštine i njenih radnih tijela.

„Imamo osjećaj da jedna frakcija u režimu, tu prvenstveno mislimo na Vladu, želi da minira početak dogovora koji smo postigli u Skupštini, tako što će da hapse poslanike DF-aa i da u opoziciji potraže neke druge, koji su mnogo bliži Sorošu“, dodao je Mandić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije