fbpx
NaslovnicaCovid19Kavarić: Epidemiološka situacija u Podgorici dramatična

Kavarić: Epidemiološka situacija u Podgorici dramatična

Podgorica, (MINA) – Epidemiološka situacija u Podgorici je alarmatno ozbiljna i dramatična, ocijenio je direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić.

On je u emisiji Hronika Podgorice, na Televiziji Crne Gore, kazao da su kapaciteti zdravstvenog sistema opterećeni, da se reorganizacija radi u hodu i da se pojačavaju ekipe Kovid ambulanti i centara.

Kavarić je, kako prenosi Portal RTCG, rekao da je na sceni iskušavanje zdravstvenog sistema.

„Mi smo davno prešli cifre koje smo nekada projektovali kao najgori scenario i u odnosu na te cifre, sistem uredno funkcioniše”, kazao je Kavarić.

On je rekao da se ni građani ni određeni subjekti ne mijenjaju svoje ponašanje, koliko god da je epidemiološka situacija dramatična.

“Dramatična slika iz svijeta teško dopire do naših ljudi. Pritisak je na call centre u Podgorici i oostalim gradovima. Kada se u isto vrijeme pojavi određeni broj korisinka, dolazi do zagušenja”, kazao je Kavarić.

On je najavio da će u podgoričkim domovima zdravlja od sjutra početi sa upotrebom antigen testova.

“Testove koje smo dobili iskoristićemo na najracionalniji način, i da takvo testiranje omogućimo i u Golubovcima i Tuzima. Brzi testovi će umnogome pomoći ljekaru da donese odluku o daljem liječenju”, naveo je Kavarić.

On je rekao da je u glavnom gradu trenutno dvije hiljade aktivno pozitivnih osoba, koje se liječe u kućnim uslovima.

“To su ogromne obaveze u odnosu na njihovu rehabilitaciju, a pritom njihovo stanje, na sreću, ne zahtijeva hospitalizaciju”, kazao je Kavarić.

Najčitanije