fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanković: Dragaš najbolji primjer zloupotreba i partijskog zapošljavanja

Janković: Dragaš najbolji primjer zloupotreba i partijskog zapošljavanja

Podgorica, (MINA) – Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Tihomir Dragaš najbolji je primjer zloupotreba i partijskog zapošljavanja, ocijenili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Dragaš je ranije kazao da je negativni izvještaj Stejt departmenta potvrdio zloupotrebe Vlade Dritana Abazovića.

Član Predsjedništva GP URA Slavko Janković u reagovanju je naveo da Dragaš potpisuje tuđa saopštenja, „pozajmljujući ime i sliku“.

„Kada neko kao Dragaš, koji zbog hiljadu EUR veće plate napusti parlament, navodno zbog privatnog biznisa, a u suštini da bi prešao u To Montenegro, potpisuje saopštenja koja drugi pišu, onda znate da takvi ljudi ni ne zaslužuju poseban komenatar“, navodi se u reagovanju.

Janković je rekao da izvještaj Stejt Dipartmenta jasno ukazuje na nekoliko važnih činjenica koji su afirmativne za 43. Vladu.

„A to su uspjesi u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao posljedica promjena u tužilaštvu i policiji, kao i održavanje tri izborna procesa tokom prošle godine, koji su sprovedeni na najbolji mogući način, do sada neviđen u Crnoj Gori“, naveo je Janković.

U izvještaju se, kako je kazao, konstatuje da su konačno procesuirani visoki zvaničnici osumnjičeni za korupciju i da je preduzeto više značajnih akcija.

Janković je rekao da, takođe, oko ekonomije ne treba trošiti riječi.

„Da je Dragaš ostao u parlamentu, umjesto što je pobjegao, znao bi da o blokadi koju pominje ne odlučuje Vlada, koja je radila “kao violina”, već parlament koji je bio zatvoren više od godinu. Za to se obratite vašim sadašnjim partnerima iz vlasti“, kaže se u reagovanju.

Janković je rekao da je to što je bilo do Vlade sprovedeno brzo, efikasno i u korist građana.

„To potvrđuju i Vaše kolege, kao na primjer ministar finansija (Novica) Vuković, koji za razliku od vas govori istinu“, naveo je Janković u reagovanju.

Janković je kazao da ne čudi što Dragaš nije htio objektivno da sagleda situaciju, s obzirom na to „da je čovjek od zadatka, koji priča iz tuđe glave, najčešće one koju nose Sreten Kankaraš i Vlade Bojović“.

“Pet mjeseci se trudite da pronađete neku zloupotrebu bivšeg kabineta premijera i do sada nijeste uspjeli. Kada vam to nije pošlo za rukom, ipak ste, da biste zadovoljili finansijere i one zbog kojih ste tu, stali rame uz rame sa Lazovićem, Ubovićem, Mijajlovićem i krenuli sa medijskim spinovima“, kaže se reagovanju.

Janković je rekao da za razliku od njih, nijesu još podnijeli prijave, vjerovatno jer za to nemaju hrabrosti.

„Pritom, zaboravili ste da ste već imali nekoliko zapošljavanja. Ne idite dalje od sebe. Kakve Vi veze imate sa avijacijom, osim što ste se nekad vozili avionom“, naveo je Janković.

On je poručio Dragašu da to objasni građanima.

„Priznajte da zajedno sa Kankarašem kadrujete po Crnoj Gori, da su vam na premijerskom satu, koji sada izbjegavate, taksativno pomenuti brojni slučajevi intervencija pri zapošljavanju. Izvolite 9. maja u Skupštinu da čujete još ponešto o vašim vezama sa kriminalnim krugovima, iako ste se umirili nakon što smo to javno najavili“, kaže se u reagovanju.

Janković je rekao da su iz PES-a govorili da će Crna Gora da bankrotira, prvo u junu, pa u septembru, pa u oktobru prošle godine.

„Spisak laži koje ste Vi i Vaša partija izgovorili ne mogu stati u jedno saopštenje“, kazao je Janković.

On je rekao da za to „treba napisati knjigu i to u tomovima“.

„U krajnjem, koliko pričate istinu, pokazuje najsvježiji slučaj kada ste se hvalili uspjesima i rezultatima To Montenegra u prošloj godini, a imenovani ste 29. decembra. Dajemo Vam prijateljski savjet da se manete uloge Zdravka Krivokapića“, kaže se u reagovanju.

Krivokapić se, prema riječima Jankovića, aktivira samo kada PES nema koga da nađe da kaže nešto protiv URA-e.

„Sačuvajte svoje dostojanstvo, možda Vam zatreba nekad kad ne budete na vlasti“, navodi se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...