fbpx
NaslovnicaCrna GoraIAEA obezbijedila 1,3 miliona EUR za nabavku PET/CT skenera

IAEA obezbijedila 1,3 miliona EUR za nabavku PET/CT skenera

Podgorica, (MINA) – Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) obezbijedila je oko 1,3 miliona EUR za nabavku PET/CT skenera za Crnu Goru, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

“IAEA je potvrdila spremnost da podrži projekat nabavke PET/CT skenera za Crnu Goru u iznosu od oko 1,3 miliona EUR, dok je crnogorska strana izrazila posebnu posvećenost projektu i odlučnost da u sljedećoj godini obezbijedi 700 hiljada EUR za sufinansiranje istog”, navodi se u saopštenju.

Iz MPNI su rekli da Ministarstvo zdravlja radi na finalizaciji tehničke dokumentacije za objekat Hematološke klinike na kojoj će PET/CT skener biti smješten.

„Očekuje se da Crna Gora do kraja ove godine ispuni administrativne procedure, kako bi se od početka naredne ušlo u neophodne procedure za stvaranje preduslova za nabavku ove savremene dijagnostičke opreme“, kaže se u saopštenju.

Iz MPNI, koje koordinira saradnju Crne Gore i IAEA, su poručili da će nastaviti da podržavaju sve nacionalne insitucije u iznalaženju najboljih pravaca saradnje sa Agencijom i korišćenju mogućnosti u okviru nacionalnih, regionalnih i interregionalnih projekata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije