fbpx
NaslovnicaCrna GoraI danas tenzije ispred Opštine Budva

I danas tenzije ispred Opštine Budva


*

Podgorica, (MINA) – Pripadnici crnogorske policije nalaze se na ispred Opštine Budva a u zgradu je dozvoljen ulazak samo osobama koje se nalaze na spisku koji je dostavio Vladimir Bulatović, koga je većina od 17 odbornika izabrala za predsjednika Opštine.

Bulatović je u dopisu koji je dostavio obezbjeđenju, zatražio da spriječe ulazak u Opštinu Budva, osim onih koje se nalaze na spisku, sekretarima sekretarijata, načelnicima Službi i glavnoj admnistratorki.

On je objasnio da je to zatražio s obzirom da je u tri slučaja potrebno prikupiti dokumentaciju koju traži Specijalno državno tužilaštvo, kao i najavljena protestna okupljanja i nasilne upade u prostorije Opštine proteklih dana.

Bulatović je naveo da ulaz u Opštinu nije dozvoljen ni Marku Careviću i Krstu Radoviću, koje je većina od 17 odbornika smijenila sa mjesta predsjednika Opštine i Skupštine opštine Budva.

Careviću i Radoviću jutros nije dozvoljeno da uđu u Opštinu Budva.

“Zbog specifičnosti situacije, nije dozvoljen ulazak u prostorije skupštinske službe do daljnjeg ni odbornicima ni poslanicima, bez obzira na političku pripadnost i način na koji se legitimišu”, naveo je Bulatović.

U Opštinu nije moga da uđe ni odbornik Demokrata u Dragan Krapović, koji je u policijskoj stanici i podinio prijavu zbog zabrane ulaska u Opštinu, prenosi Radio Televizija Budva (RTB).

“Blokiraćemo Opštinu dok se ova situacija ne razriješi”, poručio je Krapović.

Nakon što ni Radoviću nisu dozvolili da uđe u zgradu Opštine, on je poručio da ovo je eklatantan primjer kršenja zakona.

Potpredsjednik Opštine Budva Marko Markovic kazao je da se u Opštini nalazi obezbjeđenje koje nema potvrdu da bude tu.

On je rekao da se vrši političko nasilje, te da da se prave spiskovi koji odgovaraju određenim ljudima.

“Prekršen je Ustav na više načina, prekršeni su Zakoni i trenutno se u opštini Budva nalazi gola mafija”, poručio je Marković, dodajući da se u zgradi Bulatović i Snežana Kuč.

Najčitanije

Crna Gora dobila pozitivan IBAR

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je, na današnjoj Međuvladinoj konferenciji sa Evropskom unijom (EU)...