fbpx
NaslovnicaCrna GoraHodžiću srebrna medalja

Hodžiću srebrna medalja

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista Mario Hodžić osvojio je srebrnu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

On je u finalnom meču kategorije do 67 kilograma poražen od Italijana Luke Mareske 4:3.

Član Omladinca ranije danas je kao drugoplasirani u grupi izborio polufinale i obezbijedio odličje.

Hodžić je u grupi pobijedio Žesi Rosela iz Belgije 3:2, dok su mečevi sa Lukom Mareskom iz Italije i Burakom Ujgurom iz Turske završeni 0:0.

U polufinalnom meču pobijedio je Bjelorusa Artsioma Kraučua 4:0.

Foto: COK

To je prva medalja za crnogorske sportiste na Igrama u Minsku.

Hodžić je osvojio treće odličje na velikim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji, nakon bronzane medalje sa Evropskog prvenstva u Izmitu i srebra sa ovogodišnjeg kontinentalnog šampionata u Gvadalahari.

“Zadovoljan sam, svakako, moglo je i bolje, ali je u finalu rival bio bolji. Smatram da sam dobru taktiku odradio, cilj je bio da pobijedim, ili da neriješeno završim prvi meč, a drugi da dobijem. Bilo je tako, u trećem meču bio mi je dovoljan i remi za polufinale. Sastao sa se sa domaćim borcem u polufinalu i zbog toga je bilo malo teže, ali sam uspio da izborim finale”, rekao je Hodžić.

Foto: COK

On je osvojio drugu medalju za Crnu Goru na Evropskim igrama, nakon bronzane Marine Raković prije četiri godine u Bakuu.

Selektor Slobodan Vlahović kazao je da je u Minsku ostvaren još jedan veliki uspjeh crnogorskog karatea.

“Svakako veliki uspjeh za karate sport, velika je čast učestovati na takvom takmičenju gdje u svakoj karegoriji učestvuje osam najboljih boraca iz Evrope. Pobjedničko postolje i drugo mjesto je nevjerovatan uspjeh za sport u Crnoj Gori.
Hodžić je bio fantastičan i nijanse su falile da se čuje naša himna u Minsku”, kazao je Vlahović.

On je istakao da je u Minsku nastavljen kontinuitet dobrih rezultata za karate sport u Crnoj Gori.

“Svakako poslije dvije evropske seniorske medalje ovo je šlag na tortu i pokazatelj da je karate perjanica crnogorskog sporta što smo pokazali i ovog puta u Bjelorusiji na Evropskim igrama”, kazao je Vlahović.

Foto: COK

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović uputio je čestitke povodom osvajanja srebrnog odličja.

Foto: COK

“Ostvarilo se moje očekivanje i donijeli smo Crnoj Gori medalju sa drugih kontinentalnih igara, ovoga puta i sjajniju. Smatram ovo velikim uspjehom i najavom dobrih rezultata pred prikupljanje bodova i osvajanje normi za Olimpijske igre u Tokiju. Mario je potvrdio svoju klasu. Čestitke i Karate savezu, Mariovom stručnom timu, njegovom klubu Omladinac i reprezentaciji”, kazao je Simonović.

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...