fbpx
27.9 C
Podgorica
August 15, 2022.
NaslovnicaCrna GoraHodžić: Priznanje motiv za olimpijsku vizu

Hodžić: Priznanje motiv za olimpijsku vizu

Podgorica, (MINA) – Priznanje za sportistu Crne Gore kruna je karijere, nagrada za sve uloženo i motiv za još jači rad, kazao je karatista Mario Hodžić.

On je u 65. izboru Udrženja sportskih novirana proglašen za sportistu 2019. godine.

Hodžić je u godini na izmaku osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

Karatistu podgoričkog Omladinca za najboljeg proglasilo je i Crnogorski olimpijski komitet, a dobitnik je i godišnjeg priznanja za spotristu Glavnog grada.

Hodžić je u anketi USNCG dobio 27 glasova.

“Ponosan sam što sam izabran za najboljeg sportistu Crne Gore. Drago mi je sto su moj rezultat prepoznali novinari i što država vrednuje naše rezultate. Hvala svima koji su glasali za mene u anketi. Hvala mom treneru, klubu i Karate savezu, ovo nije samo moje priznanje već svih nas”, kazao je Hodžić.

On je istakao da se nada da će sljedeća godina biti još uspješnija i biti krunisana olimpijskom medaljom.

Najbliži pratioci bili su mu košarkaš Orlanda, Nikola Vučević sa 19 i rukometašica Budućnosti Jovanka Radičević sa 18 glasova.

Najbolji novinar u izboru USN je Veliša Jovanović iz televizije Prva.

Najbolji mladi novinar je Jovan Kocev iz Televizije MNE sport, dok je nagrada za najboljeg dopisnika pripala Veliši Kadiću, šefu dopisništva beogradskih Večernjih novosti.

Udruženje je, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika, ustanovilo priznanje Ranko Jovović, čiji je prvi dobitnik novinar Radija Crne Gore Željko Šoć.

Na svečanosti su uručene plakete za izuzetne rezultate u 2019. godini. Nagrađeni su karatista Bojan Bošković, stonoteniser Filip Radović, šahista Predrag Nikač, džudistkinja Jovana Peković, automobilista Vasilije Jakšić i džiu džicu reprezentativac Stefan Vukotić.

Udruženje je posebnim priznanjima kao znak zahvalnosti za podršku i pomoć u realizaciji brojnih aktivnosti nagradilo predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušana Simonovića.

Posebna priiznanja dobili i naučnici u sportu, kao i kompanije koje su pomogli rad Udruženja. Predsjednik USN, Veselin Drljević, čestitao je osvajačima medalja i dobitnicima diploma.

“Godina nije sportski bila baš uspješna, ali bilo je rezultata koji su zavrijedio pažnju. U obavezi sam da pomenem rezultate troje mladih sportista – Bojana Boškovića, Kovane Peković i Marija Hodžića. Treba istaći veličanstveno organizirane Igre malih zemalja Evrope.

Neka naredna godina bude najuspješnija na svim poljima”, kazao je Drljević.

U okviru svečanosti, kao i prethodnih godina, uručene su diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su okončali studiranje u poslednjih pola godine.

Dekan Stevo Popovic kazao je da je današnja svečanost nastavak dobre saradnje sa USN koja traje deset godina.

“Čestitke najboljima, čestitke i svršenim studentima. Posebno sam ponosan što danas promovišemo i tri doktora nauka u oblasti sporta”, kazao je Popović

Najčitanije