fbpx
NaslovnicaCrna GoraGorčević: Nijesmo zvanično informisani da li je Rezolucija razlog odgađanja posjete Mišela

Gorčević: Nijesmo zvanično informisani da li je Rezolucija razlog odgađanja posjete Mišela

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo evropskih poslova nema zvaničnu informaciju da li je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel odložio posjetu Crnoj Gori zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu, kazala je resorna ministarka Maida Gorčević.

Ona je istakla da je Mišel odložio, a ne otkao svoju posjetu.

“Nije ni prvi, ni posljenji put da se neke posjete odlažu. U ovom trenutku nemamo zvaničnu informaciju da li je razlog usvajanje Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzenu, kako je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović to rekao”, kazala je Gorčević u Centralnom dnevniku na TV Nova M.

Ona je rekla da očekuje da nijedna rezolucija koja se usvaja u u Skupštini Crne Gore ne može biti razlog odlaganja posjete bilo kog evropskog zvaničnika, posebno ako se uzme u obzir i da je Mišelov kabinet u svom saopštenju pohvalio rad Crne Gore i dobijanje IBAR-a, prenosi Pobjeda.

“Svakako očekujemo da već sjutra Milatović i Mišel nakon sastanka obavijeste javnost šta je razlog, a očekujemo i zvanično saopštenje iz kabineta predsjednika Evropskog savjeta”, naglasila je Gorčević.

Ona smatra da je besmislena teza dijela opozicije i analitičara da usvajanje Rezolucije ugrožava evropski put Crne Gore.

“Ni na koji način nije ugrožen evropski put. To je narativ opozicije kako bi se obesmislilo dobijanje pozitivnog IBAR-a, što je istorijska šansa koju je Crna Gora iskoristila”, navela je Gorčević.

Ona je dodala da vjeruje da će i u narednom periodu biti drugih narativa kako bi se, kako je rekla, prikrili Vladini rezultati koja je deblokirala evropske integracije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije