fbpx
NaslovnicaCrna GoraGazivoda: Brđanin ima pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti

Gazivoda: Brđanin ima pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti

Podgorica, (MINA) – Zoran Brđanin, koga je Vlada sa funkcije direktora Uprave policije razriješila 30. marta, ima pravo i obavezu da nastavi vršenje te dužnosti, jer odluka o prestanku njegovog mandata više ne postoji u pravnom prometu, saopštio je advokat Siniša Gazivoda.

On je rekao da je advokatskoj kancelariji Gazivoda danas dostavljena presuda Upravnog suda, kojom je poništeno rješenje Vlade o prestanku mandata Brđaninu.

„U presudi stoji da predlog za prestanak mandata direktoru Uprave policije nije mogao biti zasnovan na članu 60a Zakona o državnim službenicima i namještenicima, pa samim tim ni rješenje o prestanku mandata“, kazao je Gazivoda.

On je, u saopštenju dostavljenom medijima, rekao da je time potvrđena i pozicija koju su imali od početka te nezakonite smjene.

„Ovim je dat konačan sud o zakonitosti predloga za razrješenje Brđanina“, istakao je Gazivoda.

On je dodao da je Upravni sud utvrdio i da je rješenje o prestanku mandata donijeto proizvoljno i da to predstavlja kršenje međunarodnih standarda iz oblasti osnovnih ljudskih prava.

„Kako odluka o prestanku mandata više ne postoji u pravnom prometu i kako je predlog za razrješenje, po ocjeni suda, bio očigledno zakonski neutemeljen, Brđanin ima i pravo i obavezu da nastavi vršenje dužnosti“, kazao je Gazivoda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije