fbpx
25.9 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaCrna GoraEK: Vlasti da pronađu pravi balans

EK: Vlasti da pronađu pravi balans

Podgorica, (MINA) – Evropska unija (EU) pomno prati kretanja u Crnoj Gori, saopštili su iz Evropske komisije (EK) i pozvali sve strane da pokažu suzdržanost i poštovanje vladavine prava.

Iz EK su, povodom sinoćnjih okupljanja i sukoba građana i policije u više crnogorskih gradova, kao i privođenja novinara Veliše Kadića, kazali da je potrebno naći pravi balans između slobode okupljanja i proporcionalnog djelovanja.

“EU ohrabruje crnogorske vlasti da pronađu pravi balans između podržavanja slobode okupljanja i izražavanja i proporcionalog djelovanja, podsjećajući da je to osnovna vrijednost Unije i ključni element procesa pridruživanja Crne Gore EU, u ovako izazovnom periodu za sve nas“, saopšteno je Radio Televiziji Crne Gore iz sjedišta EK.

Iz Brisela su poručili da EU pomno prati kretanja u Crnoj Gori.

“U tom kontekstu, pozivamo sve strane da pokažu suzdržanost i poštovanje vladavine prava. Sve eventualne povrede zakona trebalo bi da rješavaju nadležne domaće vlasti, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim standardima“, naveli su iz EK.

Najčitanije