fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurović: Vojska čuvar i zaštitnik države

Đurović: Vojska čuvar i zaštitnik države

Podgorica, (MINA) – Država mora voditi računa o pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore (VCG) jer su oni njeni čuvari i zaštitnici i za to će uvijek imati punu podršku Skupštine, poručila je predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Ona je, povodom 7. oktobra, Dana VCG, uputila čestitku ministru odbrane Rašku Konjeviću, načelniku Generalštaba Zoranu Lazareviću i svim pripadnicama Vojske.

Đurović je kazala da je 7. oktobar podsjećanje na slavnu Tuđemilsku bitku iz 1042. godine kada je “naša malobrojna vojska pobijedila neuporedivo jaču – vizantijsku”.

“Ovo nije jedini datum kojim se VCG ponosi jer je hrabrost naših vojnika ovjenčana i na Martinićima, Krusima, Grahovcu, Vučjem dolu, Carevom lazu, Fundini, u Prvom i Drugom svjetskom ratu i na brojnim drugim bojištima”, rekla je ona.

Kako je navela da, iako se nalazimo na raskrsnici puteva, interesa i ideologija, duboko vjeruje da se na ovim prostorima više nikada neće desiti rat i da će pripadnici VCG raditi na održavanju mira i stabilnosti u državi.

“Pred njima je velika obaveza jer oni predstavljaju simbol patriotizma i sigurna sam da su u svakom trenutku spremni da životom brane našu domovinu. Za to zaslužuju najdublje poštovanje i zahvalnost građana i države”, kazala je predsjednica Skupštine.

Ona je podsjetila da danas, kada je Crna Gora punopravna članica NATO saveza, pripadnici VCG učestvuju u mirovnim misijama širom svijeta i daju doprinos stvaranju bezbjednijeg poretka i promovisanju demokratije i vladavine prava.

Ne treba zaboraviti, kako je navela, ni njihov nesebičan rad u akcijama zaštite građan i imovine od vremenskih i drugih nepogoda, kada su pokazali da su spremni i obučeni da i u najtežim situacijama reaguju brzo i efikasno.

“Iz tih razloga, država mora voditi računa o pripadnicama i pripadnicima VCG jer su oni njeni čuvari i zaštitnici i za to će uvijek imati punu podršku Skupštine Crne Gore”, kazala je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kina i SAD zadržali cijene nafte iznad 84 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad...