fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović u posjeti baltičkim državama

Đukanović u posjeti baltičkim državama

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas će u Viljnusu sastankom sa predsjednikom Litvanije Gitanasom Nausedom, početi zvaničnu posjetu baltičkim državama.

Đukanović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, razgovarati i sa predsjednikom Vlade Litvanije Sauliusom Skvernelisom i predsjednikom parlamenta Viktorasom Pranckietisom.

Tokom posjete Litvaniji, Đukanović će položiti vijenac na Spomenik posvećen poginulima u borbi za nezavisnost Litvanije i održati predavanje na Institutu za međunarodne odnose i političke nauke pri Univerzitetu u Viljnusu.

Navodi se da će drugog dana posjete baltičkom regionu u utorak Đukanović boraviti u Estoniji i razgovarati sa predsjednicom te države Kersti Kaljulaid i predsjednikom Vlade Juriom Ratasom.

Đukanović će obići NATO Centar izvrsnosti za kooperativnu sajber odbranu i imati sastanke u e-Estonia Briefing Centru, kao i u Akademiji e-Uprave.

Crnogorski predsjednik trodnevni boravak baltičkim državama završiće posjetom Letoniji.

Đukanović će razgovarati sa predsjednikom Letonije Egilsom Levitsom, premijerom Krisjanisom Karinsom i predsjednicom parlamenta Dagmara Beitnere-Le Galla.

Đukanović će položiti cvijeće na Spomenik slobode i obići Muzej okupacije Letonije.

Đukanović će obići vojnu bazu Adaži gdje će razgovarati sa crnogorskim vojnicima koji su raspoređeni u okviru misije Ojačano prisustvo NATO-a na istoku.

“Posjeta baltičkim državama biće prilika da se kroz kontakte na najvišem nivou podstakne saradnja Crne Gore i zemalja ovog regiona i potvrdi savezništvo u okviru Alijanse”, kazali su iz Đukanovićevog kabineta.

Najčitanije