fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Priznanje Nikšićanima jer nijesu poklekli pred nevoljama

Đukanović: Priznanje Nikšićanima jer nijesu poklekli pred nevoljama

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da treba odati priznanje Nikšićanima zato što, kako je naveo, nijesu poklekli pred nevoljama koje su zadesile tu opštinu i Crnu Goru u uslovima tranzicije.

On je, kako je saopšteno iz kabineta Predsjednika, boravio u posjeti opštini Nikšić, gdje se sreo sa predsjednikom opštine Veselinom Grbovićem i menadžmentom opštine, nakon čega je obišao rekonstruisani Trg Slobode.

„Treba danas odati priznanje svim ljudima u ovom gradu zato što nijesu poklekli pred nevoljama koje su zadesile i Nikšić i Crnu Goru u uslovima tranzicije, i primijetiti da su poslednjih nekoliko godina godine u kojim su stabilizovane javne finansije u gradu“, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, to su godine istovremeno intenzivnog razvoja infrastrukture u gradu.

„Sjetimo se samo koliko je napravljeno na putnoj infrastrukturi i kakvi su projekti sada započeti u istoj, sjetimo se samo koliko je urađeno na komunalnoj infrastrukturi, da ne podsjećamo na sve one silne vodovode koji su širom nikšićke opštine izgrađeni i koji su obezbijedili kvalitetno vodosnadbijevanje i elektrosnadbijevanje, i sve druge pogodnosti komunalnog uređenja“, kazao je Đukanović.

On je naveo da su oživjeli raniji privredni kapaciteti i razvili se novi.

„Ono što je sublimirani izraz tog razvoja o kojem govorim jeste da smo se vratili i realizaciji nekih građevinskih poduhvata koji su direktno unapređenje kvaliteta života ovdašnjih ljudi“, kazao je Đukanović.

Kako je rekao, u onim nevoljama prije deset, 20 ili 30 godina teško se o tome moglo misliti.

„Pogledajte, samo u poslednjih par godina izgrađene su nove stambene zgrade za penzionere, za socijalne slučajeve, raseljena lica, za populaciju Roma i Egipćana, dakle, grade se nove zgrade za zaposlene u važnim državnim službama – zdravstva, obrazovanja“, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, sve to ne bi bilo moguće da nijesu prethodno stabilizovane javne finansije, „i ovdje i u državi koja je jako pomogla stabilizaciji javnih finansija u ovom gradu, i da nijesu pokrenuti razvojni procesi“.

„Mislim da imamo zaista sve razloge da sa puno optimizma gledamo na budućnost ovog grada i na ulogu koju će on tradicionalno odigrati u budućem ekonomskom i demokratskom razvoju države Crne Gore“, zaključio je Đukanović.

Najčitanije