fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa Vukotićem i Dedovićem raspisane crvene potjernice

Za Vukotićem i Dedovićem raspisane crvene potjernice

Podgorica, (MINA) – Crnogorske vlasti raspisale su međunarodne potjernice za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem, koji prema evidenciji bezbjednosnih službi slove za vođe škaljarskog klana, a sumnjiče se da su 2016. godine sa Milićem Šakovićem pokušali da ubiju dvije osobe, saznaje Pobjeda.

Vukotić, Dedović i Šaković krivičnom prijavom terete se da su u martu prije tri godine, u Kotoru, pokušali da ubiju Vojina Stupara i Miloša Radonjića, koje policija dovodi u vezu sa kavačkom kriminalnom grupom.

Istraga protiv osumnjičenih pokrenuta je 7. februara kada su, kako su naveli iz policije, prikupljeni dokazi da oni stoje iza napada na Stupara i Radonjića.

Tada je uhapšen Šaković, dok se Vukotić nalazi u Srbiji na izdržavanju petnaestomjesečne robije zbog falsifikovanja isprava, a Dedović je u bjekstvu.

Šaković je uhapšen dok je sjedio u hotelu „Hilton“ i njemu je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Uprava policije je inicirala provjeru imovine Vukotića, Šakovića, i Dedovića zbog sumnje da su sredstva u ličnom vlasništvu stekli iz nelegalnih poslova.

Najčitanije