fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoVlada da se sastavlja u okviru parlamentarne većine

Vlada da se sastavlja u okviru parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Svi politički činioci treba što prije da se odrede u pogledu novonastale krize, a Vlada treba da se sastavlja u okviru parlamentarne većine, poručeno je sa protesta građana nezadovoljnih inicijativom za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Više stotina građana, nakon što su se u 19 sati okupili ispred zgrade Vlade, je u znak protesta bokiralo na 15 minuta dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog.

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, koji u svojstvu građanina prisustvuje protestu, novinarima je kazao da treba sačuvati izbornu volju građana od 30. avgusta.

“Građani su jasno rekli da ne žele da se Demokratska partija socijalista (DPS) pita, a manjinska vlada znači da se DPS pita”, rekao je Koprivica novinarima.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je da se, nakon reformskih koraka, ruši ono što je narod izabrao na parlamentarnim izborima.

“Na djelu je neviđena politička korupcija”, rekao je Dobričanin.

Okupljenima se obratio Slobodan Bulajić iz Miholjskog zbora koji je naveo da se sprema izdaja i prekrajanje izborne volje građana.

“Preostalo je da se izborna volja brani. Sada, kada su krenule promjene na bolje, kada treba krenuti u ozbiljnu reformu, po predlogu URA-e ruši se Vlada, a zvanično se traži manjinska koju niko častan neće podržati”, rekao je Bulajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije