fbpx
NaslovnicaCrna GoraUstavni sud odbio izborne žalbe

Ustavni sud odbio izborne žalbe

Podgorica, (MINA) – Ustavni sud odbio je ustavne žalbe Svetosavske srpske liste, podnijete nakon lokalnih izbora u Podgorici 23. oktobra.

Kako je saopšteno iz suda, na današnjoj sjednici odbijeno je pet ustavnih žalbi te list protiv rješenja Državne izborne komisije (DIK).

Ustavni sud donio je i rješenje o obustavljanju postupka po žalbi podnosioca izborne liste Demokrata Dragana Krapovića na rješenje DIK od 17. maja.

Odbijena je i žalba predsjednice kolašinskog odbora Demokratske partije socijalista Marte Šćepanović od 31. oktobra prošle godine.

Ustavni sud je odbio i žalbu Mehmeta Đonbaljaja, nosioca izborne liste “LDSH-DSA Per Shqiptaret”, na rješenje DIK-a od 2. oktobra.

Na današnjoj sjednici donijeto je i rješenje o odbacivanju žalbe Vladimira Abramovića na rješenje DIK-a od 16. novembra 2022. godine.

Konačni rezultati lokalnih izbora u Podgorici, Plavu i Pljevljima još nijesu proglašeni zbog izbornih žalbi koje su izjavljene protiv rješenja DIK.

Ustavni sud odblokiran je 27. februara izborom Snežane Armenko, Dragane Đuranović i Momirke Tešić za sudije tog suda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...