fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšeni zbog falsifikovanja isprava i krijumčarenja ljudi

Uhapšeni zbog falsifikovanja isprava i krijumčarenja ljudi

Podgorica, (MINA) – Službenici Sektora granične policije uhapsili su ruskog državljanina R.I. (36) zbog falsifikovanja isprave, a turskog državljanina O.S.O. (29) zbog nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su službenici Sektora granične policije, prilikom kontrole putnika na izlazu iz Crne Gore, kod R.I. u pasošu pronašli vizu Kanade za koju je utvrđeno da je falsifikovana.

Kako su kazali iz policije, sa događajem je upoznat državni tužilac u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu, koji je naložio da se R.I. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Granična policija uhapsila je, u odvojenom slučaju, O.S.O. koji posjeduje dozvolu za privremeni boravak u Crnoj Gori, a osumnjičen je za krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

U saopštenju policije se navodi da je motorizovana patrola granične policije, na raskrsnici za Bijelu goru, kontrolisala automobil marke „Renault Megan“, u vlasništvu jednog privrednog društva.

Pored O.S.O. koji je vozio, u automobilu su bila još dva muškarca bez ličnih dokumenata.

“Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su do sumnje da je O.S.O. imao namjeru da te osobe nezakonito preveze preko državne granice”, kazali su iz policije.

Kako su naveli, sa događajem je upoznat tužilac u nikšićkom Osnovnom državnom tužilaštvu, koji je, nakon uvida u spise predmeta, kvalifikovao krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i naložio hapšenje O.S.O.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...