fbpx
NaslovnicaCrna GoraSporazum o partnerstvu lokalnih televizija Nikšića i Dubrovnika

Sporazum o partnerstvu lokalnih televizija Nikšića i Dubrovnika

Podgorica, (MINA) – Radio Televizija Nikšić (RTNK) i lokalni emiter Libertas iz Dubrovnika potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu, koji predstavlja prvi slučaj saradnje između medija iz tih gradova.

RTNK i Libertas dogovorili su saradnju koja podrazumijeva razmjenu i zajedničku proizvodnju programskih sadržaja, usavršavanje zaposlenih, učešće u zajedničkim projektima, kao i tehnološku i tehničku saradnju.

Sporazum je u ime RTNK potpisao direktor Nikola Marković, a u ime dubrovačkog lokalnog emitera direktor Željko Petrović.

Konstatovano je da postoji obostrani interes da dvije televizije kroz međusobnu saradnju unaprijede djelatnost, obogate sopstvene programe i omoguće bolji protok informacija, prenosi portal RTNK.

Marković je kazao da za RTNK to predstavlja veliki iskorak u ostvarivanju javnog interesa, a to je profesionalno i objektivno informisanje građana.

On je rekao da na ovaj način grade porušene mostove i izvještavanjem o zajedničkim temama i problemima podspješuju saradnju u regionu.

“Smatramo da naša saradnja može biti dobar primjer za naša društva jer poruka koju želimo da pošaljemo je da može i drugačije, bolje, kvalitetnije i časnije nego što je to bilo”, naveo je Marković.

On je zahvalio kolegama iz Dubrovnika na srdačnom dočeku i gostoprimstvu, a posebno na iskrenoj spremnosti da se realizuje ideja o strateškom partnerstvu.

I u televiziji Libertas zadovoljni su potpisanim sporazumom, od kojeg očekuju benefite za gledaoce oba lokalna emitera.

Direktor programa TV Libertas Mario Bukvić je kazao da je uvjeren da će od Sporazuma o strateškom partnerstvu najviše koristi imati gledaoci jer programska razmjena, koju su planirali, sigurno će unaprijediti informativne sadržaje televizija.

“Kroz koprodukcijske projekte, razmjenu znanja i iskustava profitiraće naši novinari, zaposleni u tehnici i stručno osoblje, a veliki su potencijal za saradnju i međunarodni konkursi”, rekao je Bukvić.

On je naveo da će to biti prilika za veće iskorake u produkciji i realizaciji programa za obje televizijske kuće.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...