fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠkole da se pridruže akciji Čini dobro, sačuvaj energiju

Škole da se pridruže akciji Čini dobro, sačuvaj energiju

Podgorica, (MINA) – Fondacija Čini dobro i Zavod za školstvo pozvali su obrazovno-vaspitne ustanove da učestvuju u akciji Čini dobro, sačuvaj energiju, kojom se želi motivisati nastavni kadar da pokrene teme o energiji i značaju energetske efikasnosti.

Iz Fondacije su kazali da se ta aktivnost organizuje povodom 14. februara – Svjetskog dana očuvanja energije i 5. marta – Svjetskog dana energetske efikasnosti.

“Mogućnost učešća imaju obrazovno-vaspitne ustanove koje su dobitnice Zelene zastave, odnosno međunarosnog priznanja Eko škole”, precizirali su iz Fondacije.

Kako su objasnili, u okviru poziva Čini dobro, sačuvaj energiju obrazovno-vaspitne ustanove treba da dostave scenario za nastavu, na temu energije/energetske efikasnosti, kao i kraći izvještaj o sprovedenoj aktivnosti sa fotografijama do 28. februara, na e-mail: [email protected].

„Oblast energije je jedna od deset tema koja se realizuje u okviru programa Eko škole, pa se aktivnošću Čini dobro, sačuvaj energiju želi motivisati nastavni kadar da pokrene teme koje se odnose na energiju i značaj energetske efikasnosti u cilju edukacije, mijenjanja svijesti i navika učenika, te motivacije za njihovo uključenje u očuvanju životne sredine“, rekli su iz Fondacije.

Oni su istakli da obrazovne aktivnosti treba da utiču na podizanje svijesti učenika o značaju proizvodnje energije iz obnovljivih izvora i energetske efikasnosti, ali i stvaranju osjećaja da oni mogu i treba da učestvuju u životu obrazovno-vaspitne ustanove, kao i sredine u kojoj žive.

„Na taj način daju i svoj doprinos u unapređivanju stanja životne sredine“, navodi se u saopštenju.

Petočlana komisija, u kojoj su predstavnici Fondacije, Zavoda za školstvo i UO Eko škole će 5. marta odabrati tri najbolje realizovane aktivnosti u skladu sa kriterijumima za bodovanje.

Fondacija Čini dobro će tri prvorangirane aktivnosti nagraditi sa po 200 EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Izdali više licenci

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je...