fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoŠkole da se pridruže akciji Čini dobro, sačuvaj energiju

Škole da se pridruže akciji Čini dobro, sačuvaj energiju

Podgorica, (MINA) – Fondacija Čini dobro i Zavod za školstvo pozvali su obrazovno-vaspitne ustanove da učestvuju u akciji “Čini dobro, sačuvaj energiju”, kojom žele da podrže prosvjetne radnike da razvijaju ekološku svijest kod djece i mladih.

Iz Fondacije su rekli da se aktivnost “Čini dobro, sačuvaj energiju”, drugu godinu zaredom, organizuje povodom 14. februara Svjetskog dana očuvanja energije i 5. marta Svjetskog dana energetske efikasnosti.

Oni su istakli da mogu učestvovati obrazovno-vaspitne ustanove koje su dobitnice Zelene zastave, odnosno međunarodnog priznanja „Eko škole“.

Kako su objasnili, u okviru poziva “Čini dobro, sačuvaj energiju” obrazovno-vaspitne ustanove treba da dostave scenario za nastavu na temu energija/energetska efikasnost, kao i kraći izvještaj o sprovedenoj aktivnosti sa fotografijama do 7. marta, na e-mail: [email protected].

Iz Fondacije su kazali da je energija jedna od oblasti kojima se bave „Eko škole“.

„Fondacija Čini dobro, i na ovaj način, želi pružiti podršku prosvjetnim radnicima da kroz pripremu i realizaciju aktivnosti na temu energija/energetska efikasnost razvijaju ekološku svijest kod djece i mladih“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da je veoma važno da djeca i mladi shvate da svojim ponašanjem mogu i trebaju uticati na očuvanje životne sredine.

Iz Fondacije su kazali da je gašenje svijetla kada se izađe iz prostorije samo jedna navika koja može uticati na uštedu energije, dok korišćenje LED sijalica doprinosi energetskoj efikasnosti.

„Zato je važno njihovo uključivanje u život obrazovno-vaspitne ustanove, jer se na taj način stvara osjećaj važnosti, ali i mogućnosti da oni doprinose unapređenju stanja životne sredine“, kazali su iz Fondacije.

Navodi se da će komisija do 26. marta odabrati tri najbolje realizovane aktivnosti, vrednujući inovativnost, kreativnost i originalnost, uticaj i održivost aktivnosti, povezanost sa kurikulumom i scenario za nastavu.

Fondacija Čini dobro će tri prvorangirane aktivnosti nagraditi sa po 200 EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije