fbpx
NaslovnicaCrna GoraServadei novi šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori

Servadei novi šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Mikele Servadei novi je šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, saopšteno je iz te organizacije.

Oni su naveli da će Servaedi, nakon dugogodišnjeg međunarodnog iskustva u UNICEF-u, drugim agencijama Ujedinjenih nacija (UN) i nevladinim organizacijama (NVO), sada voditi UNICEF-ovu misiju za korist svakog djeteta u Crnoj Gori.

„UNICEF će u Crnoj Gori nastaviti da podržava izgradnju društva koje pruža jednaka prava i mogućnosti svakom djetetu. Na taj način Crna Gora će ubrzati svoj put ka članstvu u Evropskoj uniji”, kazao je Servadei.

Navodi se da je izvršna direktorka UNICEF-a Ketrin Rasel imenovala Servadeija za šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, a njegov mandat počinje danas − nakon predaje akreditiva Vladi Crne Gore.

Prije stupanja na ovu funkciju, Servadei je bio šef predstavništva UNICEF-a u Libiji, regionalni savjetnik UNICEF-a za vanredne situacije za Bliski istok i Sjevernu Afriku i zamjenik šefa predstavništva UNICEF-a u Etiopiji i Jordanu.

Tokom karijere Servadei je radio u različitim NVO i agencijama UN-a na zaštiti ljudskih prava, u humanitarnim akcijama i upravljanju programima u Albaniji, Iraku, Keniji, Somaliji, Sudanu, kao i u nekoliko zemalja Bliskog istoka.

Diplomirao je međunarodno pravo i ljudska prava, magistrirao međunarodni razvoj i sertifikovani je advokat.

Servadei je peti šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori otkako je upostavljeno predstavništvo UNICEF-a nakon što je Crna Gora obnovila nezavisnost 2006. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Poraz Partizana na startu Evrolige

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Partizana poraženi su na startu nove sezone Evrolige. Partizan je večeras...