fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoŠćepanović na ministarskom sastanku u Tirani

Šćepanović na ministarskom sastanku u Tirani

Podgorica, (MINA) – Crnogorska ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović učestvovaće na ministarskom sastanku Upravljačke platforme Zapadnog Balkana za istraživanje i inovacije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, sastanak će se održati u utorak u Tirani, u organizaciji Evropske komisije i Vlade Albanije.

“Sastanak Upravljačkih platformi na ministarskom nivou biće prilika za razmjenu iskustava i napretka na polju kulture, istraživanja, inovacija i obrazovanja i o budućim zajedničkim aktivnostima koje će imati za cilj pospješivanje saradnje između regiona i zemalja Evropske unije”, kazali su iz Ministarstva.

Oni su dodali da će Šćepanović, na ministarskom okruglom stolu o istraživanju i inovacijama pod predstaviti preduzete aktivnosti koje se odnose na implementaciju Agende Zapadnog Balkana o inovacijama, istraživanjima, obrazovanju, kulturi, mladima i sportu, s fokusom na oblast inovacija.

“Pored resornih ministara šest zemalja Zapadnog Balkana, na ministarskom okruglom stolu učestvovaće i visoki predstavnici Savjeta za regionalnu saradnju, Francuskog predsjedavanja Savjetom EU, COST asocijacije i Evropske komisije – Udruženog istraživačkog centra”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Evropska komisija pokrenula Upravljačku platformu za istraživanje i inovacije u cilju pospješivanja saradnje u određenim oblastima između zemalja Zapadnog Balkana, zemalja Evropske unije i Evropske komisije.

Iz Ministarstva su kazali da se važnost Upravljačke platforme za istraživanje i inovacije ogleda u pružanju kvalitetnih smjernica zemljama Zapadnog Balkana u cilju napredovanja ka Evropskom istraživačkom prostoru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije