fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoRade na identifikaciji osoba koje su slale mejlove

Rade na identifikaciji osoba koje su slale mejlove


Podgorica, (MINA) – Službenici Sektora za borbu protiv kriminala crnogorske Uprave policije, u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama i u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju radnje na identifikaciji osoba koja su poslala više mejlova na elektronske adrese medija, udruženja i fizičkih lica, netačnog i lažnog sadržaja u čijem potpisu je bio direktor Uprave.

Iz Uprave su ranije upozorili da na mejl adrese više osoba, medija i udruženja stižu mejlovi lažne i neprimjerene sadržine sa potpisom direktora policije Zorana Brđanina.

Iz Uprave policije kazali su da Službenici Sektora za borbu protiv kriminala sarađuju i sa ekspertima iz obavještajno bezbjednosnog i privatnog sektora.

Oni su napomenuli da se ne radi o zvaničnoj mejl adresi Uprave policije, pa samim tim ni o dopisu direktora Uprave policije.

Navodi se da je masovni mejl – spam, koji je poslat sa Google mejl naloga na elektronske adrese, imao prilog u PDF formatu koji je bio u formi obavještenja da se protiv primaoca vodi postupak u vezi sa pedofilijom.

“U daljem tekstu se od primaoca zahtjeva da u predviđenom roku odgovori na mejl inače mu u suprotnom prijeti postupak pred nadležnim organima i da će navodi o pedofiliji biti proslijeđeni medijima”, objasnili su iz Uprave policije-

Ukazuje se da je ta pojava i slanje mejla slične sadržine registrovano i u zemljama Evropske unije i regiona, gdje su takođe u potpisu navodno bili zvaničnici i pripadnici bezbjednosnog sektora tih država.

“Još jednom apelujemo na građane i primaoce ovih mejlova da ne odgovaraju na mejl, ne otvaraju prilog, posebno ne u PDF formatu koji može biti malicioznog sadržaja, te preporučujemo da se nakon prijema navedeni mejl obriše i zabrane prijem sa iste adrese”, upozorili su iz Uprave policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije