fbpx
NaslovnicaCovid19Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, registrovana 253 nova slučaja infekcije

Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, registrovana 253 nova slučaja infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovana su 253 nova slučaja infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 1.062 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 83, Bara 31, Nikšića 26, Bijelog Polja i Budve po 15, Tivta 13, Ulcinja deset, Danilovgrada devet, sa Cetinja, iz Herceg Novog i Pljevalja po osam.

U Beranama je registrovano šest novih slučajeva koronavirusa, Kotoru i Tuzima po pet, Mojkovcu i Rožajama po četiri, Šavniku dva, a u Plužinama jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak iznosio je 23,82 odsto.

“Od prethodnog saopštenja IJZ prijavljen je jedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli je iz Berana, star 83 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.771.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 429 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 2.187.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 274.744.

U Podgorici je aktivno 788 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 306, Baru 174, Budvi 134, Bijelom Polju 103, na Cetinju 88, u Pljevljima 86, Beranama 85, Herceg Novom 83, Tivtu 77, Danilovgradu 57, Kotoru 55, Ulcinju 47, Rožajama 34.

U Mojkovcu je aktivno 20 slučajeva zaraze koronavirusom, Petnjici šest, Kolašinu i Šavniku po pet, Andrijevici i Plavu po tri, u Plužinama i na Žabljaku po dva.

U Gusinju nijesu registrovani aktivni slučajevi zaraze koronavirusom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 7. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -...