fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreko 700 obroka dnevno za korisnike Narodne kuhinje

Preko 700 obroka dnevno za korisnike Narodne kuhinje

Podgorica, (MINA) – Narodna kuhinja u Podgorici svakodnevno priprema više od 700 obroka, od čega se oko 30 odsto dostavlja na kućne adrese korisnika, a ostatak se isporučuje objektu na Koniku, saopšteno je iz PG Biroa.

Navodi se da Glavni grad vodi posebnu brigu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i razvija brojne socijalne servise.

“Narodna kuhinja pokazala se kao jedan od najznačajnijih servisa, naročito tokom trajanja epidemije koronavirusa”, kaže se u saopštenju.

Iz Glavnog grada su kazali da je, zbog poboljšanja kvaliteta obroka Narodne kuhinje, prošle godine potpisan Ugovor o pripremanju obroka za osobe u stanju socijalne potrebe sa školom za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”.

Korisnici tog socijalnog servisa, kako se navodi, iskazali su zadovoljstvo zbog kvalitetnijih obroka, pa je odlučeno da se saradnja produži na najmanje još jednu godinu.

“Osim što učenici škole „Sergije Stanić” usavršavaju svoje vještine i pripremaju kvalitetne i ukusne obroke za sugrađane kojima je to najpotrebnije, ovaj vid saradnje utiče na mlade generacije da razvijaju osjećaj empatije i humanosti”, navodi se u saopštenju.

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje, Ivan Terzić istakao je da su prošle godine svi prijavljeni korisnici ostvarili pravo na dnevni obrok.

Terzić je kazao da je budžetom Glavnog grada za ovu godinu izdvojeno 473 hiljade EUR.

Iz Glavnog grada su najavili da će oglas za izbor korisnika za sljedeću godinu biće objavljen do kraja oktobra.

Kako su naveli, ispravnost i bezbjednost hrane kontrolišu ovlašćene institucije, najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i češće.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je Narodna kuhinja korisnicima dostupna svakog dana u periodu od 12 do 14 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije