fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoPotpisan Memorandam o saradnji Ministarstva odbrane i OEBS-a

Potpisan Memorandam o saradnji Ministarstva odbrane i OEBS-a

Podgorica, (MINA) – Ministarka odbrane Olivera Injac i šefica misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorka Dominik Vag, potpisale su Memorandum o saradnji između Ministarstva odbrane i Misije OEBS-a, u cilju daljeg unaprijeđivanja dosadašnje uspješne saradnje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, dokumentom je predviđeno da se saradnja realizuje u cilju unaprijeđenja strateških kapaciteta, kapaciteta za obuku i koordinaciju Ministarstva u oblasti upravljanja malokalibarskim i lakim oružjem i zalihama konvencionalne municije (SALW/CA).

Navodi se da se Memorandumom uspostavlja i okvir za nadzor nad zalihama konvencionalne municije, unapređenje politika i kapaciteta Ministarstva za bezbjedno i održivo upravljanje zalihama municije i eksploziva.

“Kao i unapređenje kapaciteta za siguran i bezbjedan transport SALW/SCA, u skladu sa međunarodnom dobrom praksom”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da će Memorandum pružiti priliku i za jačanje sposobnosti Ministarstva u sprovođenju projekata i inicijativa u oblasti sajber bezbjednosti koje implementira Sekretarijat OEBS-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...