fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvoren adaptirani košarkaški teren Resursnog centra u Podgorici

Otvoren adaptirani košarkaški teren Resursnog centra u Podgorici

Podgorica, (MINA) – Otvaranje adaptiranog košarkaškog terena Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica, samo je početak inkluzije djece i osoba sa poteškoćama u razvoju u crnogorsko društvo, poručio je ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, Šćekić je, na svečanom otvaranju adaptiranog terena, kazao da je obaveza društva da se djeci i osobama sa osoba sa poteškoćama u razvoju obezbijede najbolji uslovi za nesmetano funkcionisanje.

“Realizacija ovog projekta je dokaz da zajedno možemo graditi bolju i ljepšu budućnost za sve nas, a posebno za najosjetljivije kategorije stanovništva“, kazao je Šćekić.

Adaptacija terena Resursnog centra, kako je rekao, bila je visoko u agendi projekata Ministarstva sporta i mladih.

Šćekić je zahvalio svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji tog projekta.

“Iskoristite teren na najbolji način. Igrajte se, trenirajte, uživajte u svakom trenutku provedenom ovdje. Neka ovo bude mjesto gdje ćete se uvijek osjećati dobrodošlo, sigurno i inspirisano”, poručio je Šćekić.

Direktorica Resursnog centra Marijana Antonijević rekla je da su iz te institucije dugo čekali da sportski poligon u njihovom dvorištu dobije današnji izgled.

„Rekonstrukcijom sportskog poligona dobili smo kvalitetnije i bezbjednije uslove za bavljenje sportom naših učenika“, kazala je Antonijević.

Ona je zahvalila Ministarstvu sporta i mladih i Šćekiću na uloženim naporima da teren u dvorištu Resursnog centra dobije današnji izgled.

Antonijević je zahvalila i i predsjedniku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Ivanu Tomiću na doprinosu.

Ministarstvo sporta i mladih finansiralo je adaptaciju košarkaškog terena, a projekat je podrazumijevao postavljanje tartan podloge, zamjenu košarkaških tabli i izradu jame za skok u dalj.

Iz Ministarstva su kazali da je investicija vrijedna 40 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...