fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd sjutra rade škole i vrtići i u Herceg Novom, Kotoru i...

Od sjutra rade škole i vrtići i u Herceg Novom, Kotoru i Plužinama

Podgorica, (MINA) – Obrazovno-vaspitne ustanove u Herceg Novom, Kotoru i Plužinama od sjutra će početi sa redovnim radom, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Iz tog resora su podsjetili da su od ponedjeljka otvorene i obrazovno-vaspitne ustanove u opštinama Gusinje, Plav, Petnjica, Rožaje, Žabljak, Andrijevica, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kolašin i Tuzi.

„U ostalim opštinama u Crnoj Gori javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je odluka donešena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

Iz Ministarstva podsjećaju da u opštinama u kojima su se stekli uslovi za otvaranje obrazovno-vaspitnih ustanova, škole mogu da izaberu jedan od dva ponuđena modela nastave, u skladu sa prostornim kapacitetima.

Onlajn nastava za osnovne i srednje škole emituje se na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na web sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva.

Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

Sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni su na You Tube – kanalu Uči Doma i na portalu www.ucidoma.me, razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.

Iz Ministarstva su zahvalili prosvjetnim radnicima i učenicima na dosadašnjem revnosnom poštovanju mjera, i apelovali da se sa takvom praksom nastavi.

„O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...