fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoNastavak podrške Savezne policije Njemačke crnogorskoj policiji

Nastavak podrške Savezne policije Njemačke crnogorskoj policiji

Podgorica, (MINA) – Savezna policija Njemačke nastaviće da podržava crnogorsku policiju, poručio je oficir za vezu njemačke policije Florijan Vedekind.

Vedekind je, na sastanku sa direktorom crnogorske policije Zoranom Brđaninom, ukazao da dvije policije kontinuirano dobro sarađuju.

„On je naglasio opredjeljenje Savezne policije Njemačke da se saradnja nastavi i u periodu pred nama, a posebno u odnosu na podršku najznačajnijim procesima i unapređenju digitalnih kapaciteta Uprave policije“, saopšteno je iz Uprave policije.

Brđanin je istakao da crnogorska i njemačka policija imaju kontinuirano intenzivnu i plodotvornu saradnju, posredstvom Ambasade i oficira za vezu.

On je zahvalio na podršci koju Njemačka godinama pruža Upravi policije u cilju unapređenja kapaciteta.

„Posebno u vidu donacija opreme za potrebe vršenja poslova nadzora državne granice, kao i operativnim poslovima u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti njene nepovredivosti“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se važna podrška ogleda i u obučavanju policijskih službenika u najznačajnijim oblastima granične bezbjednosti.

Na sastanku je saopšteno da zajedničke aktivnosti znatno doprinose unapređenju granične bezbjednosti, ali i borbe protiv svih vidova kriminala.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Spajić: Olimpijski duh će narednih dana ujediniti svijet

Podgorica, (MINA) - Olimpijski duh će u Parizu narednih dana ujediniti svijet, kazao je...