fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilošević ostaje u pritvoru

Milošević ostaje u pritvoru

Podgorica, (MINA) – Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević ostaće u pritvoru, nakon što je Vrhovni sud odlučio da je predlog za produženje pritvora osnovan.

U saopštenju Vrhovnog suda navodi se da je Vijeće tu odluku donijelo danas na sjednici, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva za produženje pritvora.

Dodaje se da je, nakon što je Ustavni sud 14. juna ukinuo Rješenje Vrhovnog suda od 20. marta o produženju pritvora Miloševiću i predmet vratio na ponovni postupak i odlučivanje, Vijeće donijelo Rješenje da je predlog za produženje pritvora osnovan.

Iz Vrhovnog suda su istakli da po tom rješenju pritvor može trajati do srijede.

Kako su kazali, rješenje je donijelo Vijeće Vrhovnog suda koje čine predsjednica Vijeća sutkinja Milenka Seka Žižić i članovi – sudije Marijana Pavićević i Zoran Šćepanovića.

Ističe se da je rješenje donijeto nakon što su razmotreni cjelokupni spisi predmeta i ocijenjeni navodi dostavljenog predloga za produženje pritvora okrivljenom.

„Okrivljenom R.M. pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 23. decembra prošle godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda, 20. januara, tako da po Rješenju Vrhovnog suda može trajati do 21. juna do 20 sati i 41 minuta“, kaže se u saopštenju.

Miloševiću je pritvor određen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Oštar sedmični pad cijena nafte

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su pale oko sedam odsto jer...