fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivične prijave protiv 36 osoba zbog lažne prijave prebivališta

Krivične prijave protiv 36 osoba zbog lažne prijave prebivališta

Podgorica, (MINA) – Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv 36 osoba zbog sumnje da su prijavile prebivalište u Šavniku u cilju ostvarivanja biračkog prava i glasanja na lokalnim izborima u toj opštini, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su službenici nikšićkog Odjeljenja bezbjednosti, u saradnji sa službenicima Stanice policije Šavnik, a u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, podnijeli krivične prijave protiv 37 osoba zbog počinjenih 38 krivičnih djela.

„Nakon preduzimanja višemjesečnih izviđajnih aktivnosti u predmetu kodnog naziva “Prebivališta”, povodom saznanja da je veći broj građana iz drugih opština izvršio lažnu prijavu prebivališta u opštini Šavnik u cilju ostvarivanja biračkog prava i glasanja na lokalnim izborima u ovoj opštini, policija je podnijela krivične prijave protiv 37 osoba“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da se službenik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), filijale Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance u Šavniku, V.Č. (37), sumnjiči za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

On je to djelo, kako su naveli iz policije, počinio tako što je kao službeno lice neistinite podatke upotrijebio kao da su istiniti, a što je rezultiralo promjenom mjesta prebivališta određenog broja osoba na teritoriji opštine Šavnik.

Iz policije su rekli da se za krivično djelo navođenje na ovjerevanje neistinitog sadržaja sumnjiči 36 osoba.

Oni su to krivično djelo počinili na način što su, kako se sumnja, službenike Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance u Šavniku, davanjem neistinitih podataka doveli u zabludu da prilikom obavljanja svojih poslova izvrše promjene njihovog prebivališta iz drugih opština na teritoriji opštine Šavnik.

Iz policije su kazali da je to urađeno u cilju ostvarivanja biračkog prava i glasanja na lokalnim izborima u Šavniku 23. oktobra prošle godine.

„MUP i Uprava policije kontinuirano prate bezbjednosnu situaciju i preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju podizanja svijesti građana i stvaranja bezbjednog ambijenta za ostvarivanje Ustavom zagarantovanih prava i sloboda“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije