fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoInjac i Rajnke potpisale Lehi sporazum

Injac i Rajnke potpisale Lehi sporazum

Podgorica, (MINA) – Crnogorska ministarka odbrane Olivera Injac i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke potpisale su danas Lehi sporazum između vlada Crne Gore i SAD-a.

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore je saopšteno da Lehi sporazum propisuje zabranu korišćenja fondova za pomoć jedinicama bezbjednosnih snaga, ukoliko postoji kredibilna informacija da su te jedinice uključene u masovna kršenja ljudskih prava.

“Potpisivanjem ovog sporazuma Crna Gora je potvrdila posvećenost poštovanju ljudskih prava i demokratskim principima savremenog društva”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Injac je istakla da Crna Gora i SAD nastavljaju svoju intenzivnu saradnju u postizanju zajedničkih ciljeva.

Rajnke je, kako su rekli iz Ministarstva, ocijenila da je Crna Gora tim činom ponovo dokazala istrajnost u namjeri snaženja savezničkih odnosa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kroz tri tendera nabaviće 30 hiljada brojila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski elektrododistributivni sistem (CEDIS) završio je tri tendera za nabavku brojila...