fbpx
NaslovnicaCrna GoraInformacije o predmetima saopštavaju isključivo državna tužilaštva

Informacije o predmetima saopštavaju isključivo državna tužilaštva

Podgorica, (MINA) – Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) saopštilo je da od svih nosilaca javnih funkcija, predstavnika političkih partija i građana očekuje odgovornost u javnom diskursu, koja podrazumijeva suzdržavanje od saopštavanja informacija koje jedino i isključivo mogu biti u nadležnosti državnih tužilaštava.

Iz VDT-a su kazali da će sva državna tužilaštva blagovremeno saopštavati javnosti informacije koje je u određenoj fazi postupka moguće objelodaniti, uključujući i one o osumnjičenima u konkretnim predmetima.

Kako su naveli, nosioci javnih funkcija imaju i odgovornost više, kako saopštavanjem informacija koje ne odgovaraju činjeničnom stanju ne bi dovodili javnost u zabludu.

Iz VDT-a su rekli da to nikome nije u interesu.

„Kada je riječ o predmetu koji se odnosi na davanje azila stranom državljaninu, tim povodom formiran je predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu, zaveden u upisniku za razne predmete (KTR- S 41/24) u kojima tek treba da se utvrdi da li je učinjeno krivično djelo i ko su njegovi eventualni učinioci“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Inter slavio protiv Atletika, bez pobjednika u Ajndhovenu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Intera pobijedili su večeras u Milanu masdridski Atletiko 1:0, u...