fbpx
NaslovnicaCrna GoraDamjanović: Zakon o popisu povučen iz tehničkih razloga

Damjanović: Zakon o popisu povučen iz tehničkih razloga

Podgorica, (MINA) – Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova povučen je iz skupštinske procedure iz tehničkih razloga, rekao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Damjanović je, u video obraćanju, kazao da je Vlada 12. maja donijela odluku da iz skupštinske procedure povuče 26 predloga zakona koje je bivša vlada i administracija dostavila parlamentu.

“Radi se o tehničkom povlačenju predloga zakona, kako bi se najveći dio tih zakona vratio u parlament, ovog puta sa novim predlagačima, jer je došlo do promjene uredbe o organizaciji rada Vlade, odnosno promjene ministara. Ne radi se o bilo čemu drugom osim o onom što je od nas tražio parlament”, rekao je Damjanović.

On je kazao da je njegova ideja bila da Vlada jednim zaključkom obavijesti parlament da ostaje pri predlozima zakona i pošalje imena novih predlagača.

Prema riječima Damjanovića, parlament je imao drugačiju viziju i Vlada im je izašla u susret.

“Tako da opadaju sve spekulacije da je bilo koji akt povučen iz bilo kojih razloga osim tehničkih. Konkretno kada govorimo o Ministarstvu finansija, tih pet akata koji su bili u proceduri su povučeni s namjerom da se dva odmah vrate u proceduru i da imaju prioritet što se tiče ovog Ministarstva odnosno Vlade”, rekao je Damjanović.

On je pojasnio da je riječ o Carinskom zakonu i Zakonu o popisu stanovništva.

Kako je dodao, popis je prioritet rada Ministarstva finansija i Uprave koju Ministarstvo nadzire, odnosno Monstata.

“Što se tiče tog akta, i ostalih koji su povučeni iz procedure, oni će biti blagovremeno dostavljeni parlamentu i, ja se nadam, razmotreni brzo”, rekao je Damjanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Minimalan trijumf Borusije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije pobijedili su večeras u Dortmundu ekipu Pari Sen Žermena...