fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora izručila dvojicu bjegunaca SAD-u

Crna Gora izručila dvojicu bjegunaca SAD-u

Podgorica, (MINA) – Crnogorska policija izručila je Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) dvije osobe sa liste najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je ekstradicija državljana SAD-a R.A. (44) i M.T. (38) realizovana na Aerodromu Podgorica.

„Ekstradicija je realizovana shodno rješenju Ministarstva pravde Crne Gore kojim se dozvoljava njihovo izručenje nadležnim organima SAD radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje sa ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevjere“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, oni se terete za 11 krivičnih djela pronevjera, osam krivičnih djela bankarska prevara, teška krađa identiteta i krivično djelo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca.

Iz policije su kazali da su R.A. i M.T. uhapšeni u Crnoj Gori u februaru, na osnovu međunarodne potjernica NCB Interpol-a Vašington.

„Oni su se nalazi na listi najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI“, istakli su iz policije.

Kako je saopšteno, prilikom hapšenja u Crnoj Gori osumnjičeni su posjedovali izdata putna dokumenta na druga imena i to pasoše Velike Britanije i Meksika.

„Ekstradicija je sprovedena od strane službenika Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju službenika Posebne jedinice policije i Sektora granične policije, a osumnjičene su preuzeli službenici US Marshals Service“, dodali su iz policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije