fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoAdžić: Komisija će ispitati postupanje policije na Cetinju

Adžić: Komisija će ispitati postupanje policije na Cetinju

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) formiraće Komisiju koja će detaljno ispitati svaki korak koji je policija preduzimala u odnosu na tragični događaj na Cetinju, u kome je Vuk Borilović ubio deset osoba, kazao je resorni ministar Filip Adžić.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, kazao da je mnogo dezinformacija koje su se pojavile u javnosti.

Adžić je rekao da će svi koji su bili na licu mjesta moći će da posvjedoče o tome ko je kako postupao.

“Naši organi unutar Uprave policije i MUP-a ispitivaće postupanje pripadnikia policije”, kazao je Adžić, prenosi portal RTCG.

On je dodao da se ima utisak da se u javnosti nepravedno izbjegava činjenica da je jedan policajac samo pukom srećom izbjegao smrt.

Govoreći o Nenadu Kaluđeroviću koji je u javnosti pominjan kao osoba koja je lišila života Borilovića, i koji se odazvao na poziv Tužilaštva i nakon saslušanja je pušten, Adžić je kazao da u takvoj situaciji, kada je, kako se navodi spriječio krvavi pir, ne bi trebalo da odgovara.

On je naveo da je svima jasno koliko je Kaluđerović hrabar, ali da njegovu hrabrost ne mora niko isticati preko društvenih mreža.

“Pozdravljam reagovanje Tužilaštva u odnosu na saslušanje Kaluđerovića. Bilo ko, ko u situaciji kada osoba nasumično ubija odreaguje, mislim da ne bi trebalo da odgovara”, kazao je Adžić.

On je kazao da etiketirati čovjeka i stavljati mu na teret ubistvo pa čak i u ovim okolnostima, nije opravdano.

“Jer mi do danas nemamo potvrdu nijednog očevica, niti izjašnjenje samog Kaluđerovića da je on to uradio”, kazao je Adžić.

Govoreći o eventualnom podnošenju ostavke, Adžić je kazao je on kao ministar u obavezi da stvori preduslove za bolji materijalni položaj policije i poboljšanje njihovih uslova rada, na čemu se, kako je kazao aktivno radi.

“Kapaciteti policije su izuzetno niski. Mi nemamo u svakom gradu policijske službenike koji su u stanju da odgovore najizazovnijim akcijama”, naveo je Adžić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije